Logo van Rode Laarzen

<< terug

Vegetarische slager

Van 3 t/m 6 juni ga ik kamperen. Dus als u deze column leest, denk dan even aan mij. Onthand en onhandig sta ik ‘as we speak’ te klungelen met een camper, uitklapbed en kampeertafel.

Ik ben eigenlijk net zo erg als een vegetarische slager, of een bakker met glutenallergie. Want… ik zal er maar voor uitkomen: ik heb een hekel aan kamperen. Of misschien ben ik er niet goed in. En dat terwijl ik opgegroeid ben op een camping! Waarom ik dan toch ga kamperen? Omdat we met Jong RECRON gaan!

Met Jong RECRON zijn we altijd op zoek naar leuke activiteiten om aan te bieden aan de ruim 70 leden. Enige tijd geleden bedachten we dat het goed was om een sterk groeiende doelgroep van dichtbij te gaan onderzoeken: camperaars. Want wat drijft een camperaar? Waarom worden sommige keuzes gemaakt en belangrijker: wat kunnen wij doen op onze bedrijven om deze gasten te bieden wat zij zoeken?

We overnachten op een bedrijf dat speciaal ingericht voor campers en op een camping die openstaat voor alle kampeermiddelen, waaronder campers. Ik vraag me af of er echt wezenlijk verschil zal zijn in het aanbod of dat het meer om het gevoel gaat dat camperaars zoeken. En we gaan in gesprek met fervente camperaars om meer inzicht te krijgen in hun wensen.

Ik ben benieuwd wat mij te wachten staat tijdens onze kampeertrip. Hopelijk krijg ik meer inzicht in hoe kampeerbedrijven beter kunnen inspelen op camperaars. En hopelijk worden we geïnspireerd om camperaars meer en langer in Nederland te houden, dit door onze bedrijven goed in te richten op deze groep. En ach, met goed ingerichte faciliteiten… misschien ga ik dan ook wel camperen voor de fun!